mandag den 25. februar 2013

Klassisk tiramisu, så guderne synger!

Endnu en Tony-inspireret opskrift :) Og så endda en opskrift som i den grad deler vandene! Nogle steder i Italien er det praktisk taget en dødssynd at lette sin tiramisu med piskede æggehvider, og andre steder bliver du mødt med hånlatter, hvis du serverer en ren mascarponecreme. Jeg er helt klart tilhænger af den æggehvide-berigede udgave, da den ifølge mine smagsløg er langt mere elegant og luftig: Cremen smelter nærmest sammen med de kaffe/Amaretto-dyppede lady fingers!
 
Kakao- og hindbær-drysset lækkerhed!
Portionen er til 2 MEGET lækkersultne personer – eller til 4 gæster med lidt mere selvkontrol:
 • 2 æg
 • 50 g sukker
 • ½ stang vanilje/½ tsk. vaniljepulver
 • 500 g mascarpone
 • Ca. 2 dl stærk kaffe
 • ½ dl Amaretto eller Kahlua
 • Lady fingers (også kendt som Savoiardi-småkager)
 • Kakaopulver

Æggehvider, vaniljesukker, æggeblommer, mascarpone, ladyfingers og stærk kaffe med kahlua = Halleluja-moment!


Sådan gør du:
 1. Lav en god, stærk kaffe, gerne en espresso-type. Lad den køle af og bland den med Amaretto eller Kahlua alt efter, hvad barskabet har at byde på.
 2.  Del æggene og sæt hviderne til side. Rør blommerne med sukker og vaniljekorn til en lys og luftig æggesnaps. Rør mascarponen grundigt i.
 3. Pisk hviderne til skum og vend det forsigtigt i massen.
 4. Find to skåle frem og læg først et lag ladyfingers, der først er dyppet i kaffelagen. De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker.
 5. Derefter lægges skiftevis et lag creme og et lagkaffe/Amaretto-dyppede lady fingers, indtil skålene er fyldt – husk dog at afslutte med et lag creme, så kakaoen har noget at binde sig til.
 6. Sæt skålene på køl - meget gerne natten over - ellers mindst 4-5 timer. Tiramisu bliver kun bedre af at få lov til at stå og hvile, så alle lagene mødes i en himmelsk kaffe-amaretto-vanilje-symfoni.
 7. Drys et fint lag kakao over inden servering – og giv dem evt. et ekstra drys farvestrålende frysetørrede hindbær, hvis du er i hindbær/pynte-humør. Og hvornår er man ikke det?
 
Sådan spiser vi vores tiramisu: Foran computeren mens der skrives blog og behandles billeder! 
 

 Ingen kommentarer:

Send en kommentar