fredag den 22. februar 2013

Verdens Bedste Spaghetti & Meatballs

Inspireret af besøget på Tonys har jeg selvfølgelig udviklet min egen opskrift på Spaghetti & Meatballs! Og hvis jeg tør skrive det, vil jeg næsten sige, at den er bedre end Tonys... Opskriften er jo en rigtig Lady og Vagabonden klassiker, som er både hyggelig og velsmagende at servere. Gå all-in og sæt stearinflasker i gamle vinflasker og dæk op med rød- og hvidternet dug. Eller find en italiansk baggård at servere den i, hvis det skal være rigtig autentisk!Opskriften rækker til 4 personer:

400 g spaghetti
Rigelige mængder parmesanost
Rigelige mængder finthakket persille


Tomatsovs

Denne tomatsovs er en velbevaret italiensk husmoder hemmelighed, som jeg nu vover at røbe alligevel. Som alting ekstra velsmagende her i livet er hemmeligheden SMØR. Og så den forholdsvis lange simretid, hvor smørret langsomt smelter, og sovsen tager smag af de kvarte løg, som i øvrigt fiskes op, når den har simret færdig.

3 dåser hakkede tomater
2 løg
100 g smør (ja, du læste rigtigt, 100 g smør!)
1 tsk. groft salt


1. Hæld de hakkede tomater op i en stor, bredpande og tilsæt smørret og de to løg (pillede og skåret i kvarte – behold lidtaf bunden, så bådene ikke falder helt fra hinanden – så er de nemlig lettere atfiske op i et stykke til sidst). Denne skønne blanding skal nu stå og simre vedsvag varme i 45 minutter, imens du laver kødbollerne. Salt smages der først tilmed til sidst.

Kødboller

Disse kødboller er heftigt inspireret af Mira Arkins skønne blog, men dog med et par ændringer. Jeg elsker fx den dybe smag af tørret koriander (selvom jeg inderligt afskyr frisk koriander! Forsvind ud af mit køkken modbydelige, sæbesmagende krydderurte-type!) og så er salvie for mig en uundværlig ingrediens i en traditionel omgang meatballs.

500 g hakket kalv/svin
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
½ dl. rasp
2 store spsk. fintrevet parmesan
1 dl. mælk
1 spsk. hakket frisk salvie (eller 1 tsk. tørret salvie)
1 stor spsk. hakket persille
1 tsk. tørret koriander
½ tsk. fint salt
Godt med friskkværnet sort peber – altid friskkværnet!
1. Hak løg og hvidløg meget fint. Bland kød,løg, æg, rasp, parmesan, mælk, salvie, persille, koriander, salt og peber og rørfarsen i 2 minutter, til den er sej. Steg evt. en lille prøvedelle, hvis du eri tvivl, om den er krydret nok til din smag.

2. Lad farsen hvile i køleskabet i 15minutter (imens kan opvasken jo passende ordnes… eller man kan tjekkemadblogs!)

3. Form små kødboller på størrelse med lillegolfbold. Jeg fik ca. 36 kødboller ud af denne portion.4. Fisk de møre løg op af tomatsovsen.

5. Kog en liter vand til spaghettien.

6. Lig forsigtigt kødbollerne ned i den varmetomatsovs og kog dem ca. 10 min, til de er faste (skær evt. en bolle over, hvisdu er i tvivl). Mens bollerne simrer, koges spaghettien.7. Anret enten hele molevitten på et stortfad, som de gør i Italien: Et kæmpe bjerg pasta, tomatsovs og kødboller medrigelige mængder friskrevet parmesanost og finthakket persille over. Ellerportionsanret i en lidt mere elegant servering (som de gør på Tonys).

Så er det jo op til dig at afgøre, om du vildele herligheden med én, som er så sød, at det er værd at få tomatsovs pånæsen, når den sidste kødbolle skal fordeles!

2 kommentarer:

  1. HA! Jeg kender dugen, gør jeg.

    SvarSlet
  2. You do indeed. Selvom den er temmelig smadret efter fire år som eneste dug på et kollegiekøkken.

    SvarSlet