tirsdag den 23. april 2013

Best Brownies EVER
Dette er uden konkurrence verdens bedste brownie-opskrift (måske på grund af forholdet mellem smør, chokolade og mel)! Den bliver perfekt HVER GANG og vækker lykke på enhver desserttallerken/kagebord/fødselsdag/brunchbuffet/tømmermændsspisning i sengen. Opskriften er inspireret af Jamie Olivers "Fifteen brownie" men er siden hen blevet perfektioneret til vores kræsne og brownie-øvede smagsløg. Forbered dig på beundring og grådige gæster på jagt efter opskriften!

Ingredienser:

200 g god chokolade (gerne 70%)
250 g smør
80 g kakaopulver
65 g mel
1 tsk bagepulver
350 g sukker
4 æg
50 g nødder (vi vil stærkt anbefale valnødder- Mette HADER hasselnødder)

Start med at tænde ovnen på 180°C. Smelt derefter smør og chokolade i et vandbad. Bland kakao, mel, bagepulver og sukker sammen i en skål og hæld choko-smør blandingen på til de tørre ingredienser. Pisk i to minutter med en elpisker til dejen er skinnende og blank. Pisk æggene i ét af gangen og tilsæt til sidst de hakkede (eller hele - smag og behag) valnødder.

Smør en lille firkantet bageform (ca. 20x30) med smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen ud i formen og bag i ovnen i ca. 20-25 min. Hold godt øje - kagen skal være klæg i midten, hvis det skal være en ægte amerikansk brownie!

Køl brownien af før du serverer den. Den er bedst, når den har sat sig :)

Server med frisk frugt, coulis vaniljeis, flødeskum eller et andet yndlingstilbehør!Baileys Frosting: 

Øverste billede er pyntet med en lækker Baileys Frosting,
bestående af:

100g Smør,
4 spsk bailey
1 tsk vaniljeessens
Flormelis (mængde = indtil den ønskede konsistens er opnået)

Evt. tilsæt farvet paste for at opnå en mere festlig farve frosting (Brug dog AldriG flydende frugtfarve i en frosting, da det gør det svært at få massen fast) Vi valgte at tilsætte en brun paste, for at få et lækkert chokolade-look.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar