Ingredienser:
130 g mel
130 g mel
1 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
½ spsk. natron
1 tsk. vaniljesukker (hvis det skal være true american så brug vaniljeessens i stedet)
2 ½ dl kærnemælk
2 æg (mellemstørrelse)
2 spsk. smeltet smør (ca. 40 g)Smelt smørret på en pande eller i mikrobølgeovnen. Bland mel, sukker, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker. Del æggene i hvide og blomme. Pisk kærnemælk, æggeblommer og det smeltede smør (+ evt. vaniljeessens) i melblandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen – der SKAL være klumper i.
Server med ahornsirup (uundværlig), frisk frugt, Nutella, vaniljeis eller – som vi gjorde – med syltede blåbær! (Ps: Blåbærrene kan nemt udskiftes med jordbær, hindbær, solbær, brombær, ribs, rabarber eller hvad der nu ligger i fryseren, men husk at justere sukkermængden ud fra syremængden i bærret. Hvis der skulle ligge en glemt kanelstang eller stjerneanis til overs fra julen, så prøv at komme den med ned til bærrene. Det giver en dejlig julet eftersmag.)
Syltede blåbær:
200 g frosne blåbær
80 g sukker
½ vaniljestang
1 spsk. citronsaft
Del vaniljestangen og mos vaniljekorn og sukker sammen i en
gryde. Tilsæt blåbær, citronsaft og den tomme vaniljestang og lad det koge ved
svag varme i 20 minutter. Smager skønt både koldt og varmt, men får mere
syltetøjskonsistens efter en tur i køleskabet.
BEST PANCAKES EVER!!!
SvarSletMEGA gode..... Stort hit i dag.
SvarSletDu skriver at man skal blande salt med i. Men du skriver ikke, hvor meget salt.