Denne version er dog med appelsiner, da de er superbe på
denne tid af året og smager af den sol og sommer, vi vist alle savner i mørke,
kolde januar. Og så er der masser af Kirks gode saltede gedeost, så fenniklen
ikke skal overtale Ida helt alene :)
Saft af ½ citron
½ tsk. salt
Sort peber
Evt. et par dråber æblecidereddike
1-2 appelsiner
½ bundt persille
½ blok af Kirks Gedeost i saltlage
Snit fennikel helt tyndt på et mandolinjern (min var indstillet til 1,5 mm) eller med en vanvittigt skarp kniv. Tilsæt citronsaft og salt og gnid begge dele ind i den snittede fennikel med fingrene. Skær skallen af appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Skyl, tør og hak persillen. Smuldr gedeosten med fingrene. Kom appelsin, persille og gedeost ned til den marinerede fennikel og smag efter, om den skal have lidt mere syre (æblecidereddike), salt eller peber.
Persillerodspuré
Persillerodspuré er sådan en dejlig, mild ledsager til alt fra fisk til frikadeller. Jeg koger mosen med mælk, da det giver den en helt særlig cremethed, når man blender den til sidst. Vær ikke bange for det hele fed hvidløg! Når det koger med mælken mister det alt sin skarphed og giver i stedet en mild hvidløgsnuance til puréen. Man kan i øvrigt bruge samme fremgangsmåde på et utal af andre grøntsager: Jordskokker, pastinakker, kartofler osv. Når jeg laver græskarpuré, bruger jeg dog altid en grøntsagsfond i stedet for mælk, da farven ellers bliver lidt for pastelfarvet til min smag.
750 g persillerødder
½ liter mælk (du bestemmer selv fedtprocent)
1 fed hvidløg
30 g smør
Salt og peber
½ tsk. æblecidereddike
Skræl og vask persillerødderne. Skær persillerødderne i
mindre stykker og kom dem i en lille gryde sammen med det pillede hvidløgsfed
og mælken. Rødderne skal koge, til de er møre, men tjek med en spids kniv efter
20 min. Når rødderne er møre hældes mælken fra i et litermål. Blend rødderne
til mos sammen med det kolde smør. Juster konsistensen med den varme mælk. Smag
til med salt, peber og æblecidereddike.30 g smør
Salt og peber
½ tsk. æblecidereddike
Dampet laks
Dampet fisk er altid en vinder herhjemme! Det er (næsten) umuligt at komme til at give fisk for meget, når man bader den i sprut og smør. Vermouth giver en dejlig syre til den fede laks, og smørret afrunder hele balladen.
Ingredienser
2 laksefileter(ca. 250 g i alt )
15 g smør
1 spsk. Vermouth
Varm ovnen op til 200® varmluft. Bred et stort stykke
sølvpapir ud i et lille ovnfast fad. Læg laksefileter heri og fordel smør og
Vermouth henover. Klem sølvpapiret sammen, så der ikke slipper damp ud og bag
laksen i ovnen i ca. 16 minutter.
1 spsk. Vermouth
Ingen kommentarer:
Send en kommentar