tirsdag den 29. januar 2013

Best Buttermilk Pancakes EVER

Ingen brunch uden disse dejlige, luftige, vaniljesmagende pandekager! Hemmeligheden er kærnemælken og den piskede æggehvide, som får dem til at smage, som sad man på en amerikansk diner i Texas. De er Idas ubetingede favorit og opfindelse, og det er jeg hende evigt taknemmelig for! Tilsæt gerne citronskal, kardemomme eller andre pandekage-favorit-smage J

 
Ingredienser:

130 g mel
1 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
½ spsk. natron
1 tsk. vaniljesukker (hvis det skal være true american så brug vaniljeessens i stedet)
2 ½ dl kærnemælk
2 æg (mellemstørrelse)
2 spsk. smeltet smør (ca. 40 g)Smelt smørret på en pande eller i mikrobølgeovnen. Bland mel, sukker, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker. Del æggene i hvide og blomme. Pisk kærnemælk, æggeblommer og det smeltede smør (+ evt. vaniljeessens) i melblandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen – der SKAL være klumper i.

 
Bag pandekagerne ved mellemvarme til de er gyldenbrune og får luftbobler, og der dufter af vanilje i hele køkkenet!

 


 
Server med ahornsirup (uundværlig), frisk frugt, Nutella, vaniljeis eller – som vi gjorde – med syltede blåbær! (Ps: Blåbærrene kan nemt udskiftes med jordbær, hindbær, solbær, brombær, ribs, rabarber eller hvad der nu ligger i fryseren, men husk at justere sukkermængden ud fra syremængden i bærret. Hvis der skulle ligge en glemt kanelstang eller stjerneanis til overs fra julen, så prøv at komme den med ned til bærrene. Det giver en dejlig julet eftersmag.)

Syltede blåbær:

200 g frosne blåbær
80 g sukker
½ vaniljestang
1 spsk. citronsaft
Del vaniljestangen og mos vaniljekorn og sukker sammen i en gryde. Tilsæt blåbær, citronsaft og den tomme vaniljestang og lad det koge ved svag varme i 20 minutter. Smager skønt både koldt og varmt, men får mere syltetøjskonsistens efter en tur i køleskabet.

2 kommentarer:

  1. MEGA gode..... Stort hit i dag.
    Du skriver at man skal blande salt med i. Men du skriver ikke, hvor meget salt.

    SvarSlet