fredag den 10. maj 2013

Lækker Smækker Chokoladekage
Kender i det, når man sidder alene hjemme en torsdag aften og pludselig får heeeeeelt viiiiiildt meget lyst til chokolade og ikke orker at lette rumpetten og gå ned at købe noget? Og så kommer man pludselig i tanke om at man tilfældigvis har ét æg i køleskabet... hmmm.... skulle man bage en lille portion kage?! Hvis i er i tvivl, så er det her i skal råbe JAAA! 


Min søster havde samme dag efterlyst en lækker chokoladekage, hvorefter det gik op for mig at jeg ikke havde bagt en helt almindelig chokoladekage siden min gymnasietid- crazy, I know... Så det var jo oplagt at jeg skulle forsøge mig med chokoladekagen den aften... Og OH MY, hvor var det en brilliant ide, var bare virkelig godt. Min Bachelorprojekts-partner var også stor tilhænger af  min midnight overspringshandling, da der var lækker chokoladekage til skrivningen næste dag. 
  
Opskriften er meget simpel og nem at gå til.  Fandt den i kagebogen “Kager, der smager – og andre søde sager”:


100 g smør
2 æg
3 dl sukker
1,5 dl hvedemel
4 spsk kakao
1,5 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt


Begynd med at smelte smørret og derefter lade det køle, dette kan enten gøres i gryde eller i mikroovn. 
I en anden skål, rør æg og sukker sammen.
Derefter røres mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen for sig selv og blandes i æggemassen sammen med smørret.
Hæld dejen i formen (smurt eller med bagepapir). Jeg valgte at lave min i muffinsforme, da jeg er af den overbevisning at det vil hjælpe mig med at styre mit kageindtag - As if...Bag kagen ved 150-175 grader i 30 minutter, lidt mindre hvis du bager dem som muffins ( omkring 20 min). Evt. lav strikkepinds-tricket :)

Som et ekstra chocolicious touch, valgte jeg at lave en lækker chokoladeglasur med kokos, som man fik den tilbage i folkeskolen.  

Choko-kokos glasur:

120 g. smør
1 dl. stærk kaffe(færdiglavet-ikke pulver)3 tsk. vanillesukker3 spsk. kakao3 1/2 dl. flormelis4 dl. kokosmel


Alle ingredienserne smeltes sammen i en gryde ved lav varme og under omrøring- eller i kan gøre det i mikroovnen ;)


HAPPY EATING! <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar