![]() |
Kakao- og hindbær-drysset lækkerhed! |
- 2 æg
- 50 g sukker
- ½ stang vanilje/½ tsk. vaniljepulver
- 500 g mascarpone
- Ca. 2 dl stærk kaffe
- ½ dl Amaretto eller Kahlua
- Lady fingers (også kendt som Savoiardi-småkager)
- Kakaopulver
![]() |
Æggehvider, vaniljesukker, æggeblommer, mascarpone, ladyfingers og stærk kaffe med kahlua = Halleluja-moment! |
Sådan gør du:
- Lav en god, stærk kaffe, gerne en espresso-type. Lad den køle af og bland den med Amaretto eller Kahlua alt efter, hvad barskabet har at byde på.
- Del æggene og sæt hviderne til side. Rør blommerne med sukker og vaniljekorn til en lys og luftig æggesnaps. Rør mascarponen grundigt i.
- Pisk hviderne til skum og vend det forsigtigt i massen.
- Find to skåle frem og læg først et lag ladyfingers, der først er dyppet i kaffelagen. De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker.
- Derefter lægges skiftevis et lag creme og et lagkaffe/Amaretto-dyppede lady fingers, indtil skålene er fyldt – husk dog at afslutte med et lag creme, så kakaoen har noget at binde sig til.
- Sæt skålene på køl - meget gerne natten over - ellers mindst 4-5 timer. Tiramisu bliver kun bedre af at få lov til at stå og hvile, så alle lagene mødes i en himmelsk kaffe-amaretto-vanilje-symfoni.
- Drys et fint lag kakao over inden servering – og giv dem evt. et ekstra drys farvestrålende frysetørrede hindbær, hvis du er i hindbær/pynte-humør. Og hvornår er man ikke det?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar